Picasa3 ve Google+ Çevrelerinde Bildirim Problemi !


Picasa3 ü severek kullanıyoruz. Fotoğraf arşivleme ve düzenleme ile ilgili Google firmasının basit, pratik, ücretsiz ve bol özellikli programı. Bu programla Blogger ve Google+ gibi Google' ın diğer ürünleriyle etkileşim sağlanabilmekte. Google+ a fotoğrafları Picasa ile yükleyebiliyorsanız. Ancak bunu yapma düşüncesindeyseniz ve fotoğrafı sınırlı Çevrelerle paylaşacaksanız dikkat etmeniz gereken birşey var:
Picasa ile upload ettiğiniz fotoğraflarda sınırlı çevrenizdeki üyelerin hepsi bir uyarı bildirimi alacaklar. Bu durum Google+ sitesinden fotoğraf yüklerken sorulmaktadır fakat Picasa ile fotoğraf yüklüyorsanız sorulmuyor ( Bu konuda Picasa da bir düzeltme yapmaları gerek)

Tavsiye olarak iki şey önerilebilir: Sınırlı çevreyle paylaşacağınız fotoğralarınızı Google+ dan yükleyin.
Veya Picasadan paylaşım yapmadan yükledikten sonra klasör paylaşımlarınızı Google+ sitesinden yapın.
Aksi durumda Çevrelerinizdeki üyeler paylaşımlarınızdan bir süre sonra sıkılabilir : )

Benden uyarması : )